PREDAVANJA POMLAD 2020

VZGOJA SADIK in SPOMLADANSKA PRIPRAVA TAL BREZ PREKOPAVANJA

20
DDV vključen
  • Vzgoja popolnih sadik
  • Priprava tal brez prekopavanja že to pomlad
  • Razlaga praktičnih primerov skozi BESEDO & SLIKO
  • Vprašanja & Odgovori
  • Trajanje: 2h 30min
  • DARILO: Aljaževa zbirka najboljšega gradiva v elektronski obliki
Akademija vrtnarjenja garancija

Vrtnarsko doživetje, ki bo za vedno spremenilo tvoj način vrtnarjenja. Sprememba bo pozitivna. Zagotavljam izkušnjo polno znanja in izkušenj, s pomočjo katerih boš lahko naredil konkretne korake na svoji vrtnarski poti.

V januarju in februarju sem izvedel že 4 predavanja. Trenutno ni razpisan noben termin. Vse kaže, da bom izvedel predavanje v Škofji Loki in sicer konec februarja. V kolikor želiš biti obveščen, oddaj svoje zanimanje s pomočjo spodnjega obrazca.

Želiš priti na naslednje predavanje?

Najpogostejša vprašanja

JE PREDAVANJE NAMENJENO ZAČETNIKOM ALI IZKUŠENIM VRTNARJEM ?

Me veseli, da te stvar zanima. Tudi jaz sem bil nekoč povsem na začetku, z mnogimi vrtnarskimi dvomi in izzvi in vem, kako se počutiš, če si povsem na začetku. Moj namen je, da ti vrtnarjenje in vrtnarske prakse predstavim čim bolj jedrnato, brez nepotrebne navlake. Usmerjam k praktičnim rešitvam, ki so plod dolgoletnih izkušenj, zato bodo tudi tisti malo bolj izkušeni, domov odšli s kakšnim novim trikom.

Ali se vzgoja lastnih sadik res splača ?

Vzgoja sadik je zagotovo eden izmed temeljev vrtnarjenja. Tukaj ne govorimo samo o vzgoji sadik paradižnika, ampak o vseh  ostalih rastlinah, ki jih lahko za relativno mali strošek vzgojimo doma. Nič se ne more primerjati z domačimi sadikami, če so le te pravilno vzgojene. Na predavanju bom govoril o tistih najpogostejših napakah pri vzgoji sadik, kako se jim izogniti in katere smernice je potrebno upoštevati, če želimo vzgojiti popolne sadike.

ALI SE PREKOPAVANJU LAHKO V CELOTI IZOGNEMO ?

Da, brez problema. 

Marsikdo ni zmogel vrtnih površin pripraviti jeseni, a nič ne de. Kmalu prihaja čas za enostavno in učinkovito nego vrtnih tal za sezono 2020. Pridi na predavanje in se spoznaj s primeri dobrih praks spomladanske priprave tal brez prekopavanja….

ZAKAJ ZASTIRKA IN NEGA VRTNIH TAL ?

Ko oživimo vrtna tla, se zavemo, kaj smo zamujali. Na pomoč nam priskoči nešteto koristnih mikrobov, ki tvorijo mrežo življenja v tleh, le ta pa podpira rastline. Narava nam povrne z rodovitnimi tlemi in bujnimi pridelki. Na predavanju izveš podrobnosti o tem, kaj se zares dogaja v tleh in kako to vpliva na rastline.

NA VRTU JE VSAKO LETO POLNO PLEVELA. KAKO SE TEMU IZOGNITI?

Plevel je samo eden izmed izzivov. Kako te izzive nasloviti in narediti vrtnarjenje bolj sproščeno, je ena izmed mojih strasti. Vrtnarjenje je lahko čudovito potovanje brez mukotrpnega pletja.

KAKO LAHKO Z MANJ ENERGIJE NA VRTU NAREDIM IN DOSEŽEM VEČ ?

Prvi koraki so zagotvo namenjeni zaščiti tal. Prvovrstna izbira je zagotovo kompostna zastirka, nato pa sledijo vse ostale zastirke. Ne odkrivaj tople vode in se izognim napakam, ki sem jih namesto tebe naredil v zadnjih 10 letih vrtnarjenja.

Dober glas seže v deveto vas!

"Aljaž, hvala ti! Na predavanju je bilo zanimivo.

Pa saj nisem dvomila, kot sem ti že omenila, vedno nekaj novega - zopet en kamenček več v mozaiku, saj človek se uči dokler živi. Še enkrat, beseda hvala je premalo!
Jutri gremo z novim znanjem naprej.

Lepe pozdrave!"
- Jožica G.
"Pozdravljen.

Hvala za predavanje in gradivo. Bilo je lepo in poučno, še posebno za nas, ki ravno začenjamo.

Hvala!
- Milan J.
Aljaž, najlepša hvala za fantastično predavanje. Dobila sem ogrooooomno zelo uporabnih informacij.
- Maja B.
Pozdravljen Aljaž! Predavanje mi je bilo zelo všeč, polno praktičnih informacij in primerov. Res ste me navdušili, da poskusim s tem načinom vrtnarjenja. Enostavno vedno me prepriča nekaj kar izhaja iz narave in ta način ste res dobro osmislili. Skozi vaše predavanje se čuti vaša strast in predanost temu delu in tako ni potrebno veliko, da nekoga navdušite. Res hvala za odlično predavanje in nasvete. Spremljala sem vas že preko vaših video prispevkov, vsekakor pa znate navdušiti tudi v živo. Le tako naprej in še veliko uspeha na vrtu in drugod. 🙂 Hvala. 💚 Lep pozdrav!
- Anja F.
Spremljam tvoje dogajanje na internetu, v živo pa izpade kot češnja na torti! Predavanje je bilo super. Hvala za trud.
- Matjaž K.
"Pozdravljen Aljaž, jaz imam oz. mi imamo pa zdaj dva vrta. Enega po starem načinu obdelovanja, ker moža ne morem prepričat v tvoj način. Drugi vrt pa zdaj nastaja. Tega pa ureja sin. In je čisto noter padel v obdelavo vrta brez prekopavanja. Odkar sem bila predlani na tvojem predavanju v Mariboru sem mu toliko lepega o tem povedala, da se je začel še sam zanimat. Zdaj vse kompostirava, fermentirava, delava bokaši posip po tvojem receptu... In zdaj je v nastajanju njegov vrt. Imamo nekaj zemlje poraščene s travo. Jaz obdelujem z možem po starem, s sinom pa po tvoje. Smo pa trije vegani v familiji pa nam tudi pride prav več zelenjave. Lep pozdrav iz Pernice."
- Boža R.
Zdravo!
Najlepša hvala za včeraj, Aljaž, krasen si bil, ful maš dobro energijo. Veliko novega in uporabnega sem izvedela.
Bodi super in sva na vezi!
- Marjeta L.

Želiš priti na naslednje predavanje?