AKADEMIJA VRTNARJENJA

z Aljažem Planklom

Akademija vrtnarjenja je spletni tečaj, ki ga vodim Aljaž Plankl, ljubitelj narave, permakulturni načrtovalec in vrtnar. Spletni tečaj je namenjen vsem, ki se zavedajo vrednosti domačega zelenjavnega vrta. Na Akademiji vrtnarjenja bodo nova znanja in podporo našli tako vrtnarji začetniki, kot tudi izkušeni. Podajanje znanja je podano s pomočjo nazornih video modulov, dodatna podpora pa se izvaja s pomočjo spletnih seminarjev oz. webinarjev.

Akademija vrtnarjenja je prvi spletni vrtnarski tečaj v Sloveniji. Postani član in se pridruži najbolj napredni vrtnarski skupnosti v Sloveniji!

10/mesec
 • Dostop do vseh video vsebin Akademija vrtnarjenja
 • Avdio in video posnetki predavanj in delavnic
 • BONUS: Dostop do vseh dosedanjih in prihodnjih webinarjev
€120
90/leto
 • Dostop do vseh video vsebin Akademija vrtnarjenja
 • Avdio in video posnetki predavanj in delavnic
 • BONUS: Dostop do vseh dosedanjih in prihodnjih webinarjev

Ponudba je številčno in časovno omejena!

Komu je Akademija vrtnarjenja namenjena?

Akademija vrtnarjenja je namenjena vsem vrtnarjem, ki si želijo svoje vrtnarjenje poenostaviti, izločiti nepotrebne posege in prekiniti začaran krog nesmiselnih opravil. S pomočjo nazornih video inštrukcij dobiš jasne smernice, ki ti pomagajo, da se dokončno spoprijateljiš z zastirko, vzgojo sadik ter kompostiranjem. To ti omogoči, da v vrtnarjenju še bolj uživaš.

Dober glas seže v deveto vas!

Kaj se boš na Akademiji vrtnarjenja naučil?

Na Akademiji vrtnarjenja se boš seznanil z enostavnimi in učinkovitimi tehnikami vrtnarjenja, novimi sonaravnimi pristopi, hkrati pa pridobil vpogled v celostno permakulturno načrtovanje. Naučil se boš zakaj in kako skrbimo za živa tla na domačem zelenjavnem vrtu, ki so temelj za pridelavo hranljive in kakovostne domače zelenjave. Akademija je zgrajena na treh temeljih; vzgoja sadik, nega tal brez prekopavanja ter kompostiranje. 

Kdo je Aljaž Plankl?

Aljaž Plankl s kompostom v dlaneh

Tudi jaz sem bil nekoč povsem na začetku, z mnogimi vrtnarskimi izzivi in vem, kako se počutiš. Skozi leta sem spoznal vzorce najpogostejših izzivov s katerimi se vrtnarji srečujemo. Te izzive znam zelo dobro nasloviti in ponuditi rešitve ter smernice, ki ti bodo olajšale marsikatero odločitev. Moja strast in navdušenje nad vrtnarjenjem je nalezljiva. V kombinaciji s smernicami, ki jih nudim, boš na vrtu deloval lahkotno in učinkovito. Nič več začaranih krogov, nepotrebnih posegov, zapravljanja časa in slabih rezultatov. Vrtnarjenje je lahko čudovito potovanje!

 • 2009: Opravljen PDC (mednarodno priznan 72-urni tečaj permakulturnega načrtovanja)
 • 2009 – 2011: Udeležba na številnih delavnicah (nabiranje in priprava divje hrane, naravna gradnja, vrtnarjenje) ter praktična uporaba znanja v vsakdanjem življenju
 • 2010: Pridobitev naziva “Diplomirani permakulturni načrtovalec” na Evropski Permakulturni Konvergenci
 • 2011: Organizacija in izvedba prve delavnice v lastni režiji
 • 2012 – 2014: Pridobivanje znanja in izkušenj na področju poučevanja in mentorstva z udeležbo na mednarodnih srečanjih in izobraževanjih EPT (European Permaculture Teachers)
 • 2014 – 2018: Upravljanje in skrb za Domačijo Pr’ Nebavec (Šmartno pri Litiji)
 • 2015 – do danes: Organizacija in izvedba PDC-jev (72-urni tečaj permakulturnega načrtovanja)
 • 2017: Udeležba na tečaju Holistic Land Planning (celostno načrtovanje zemljišča) in pridobitev certifikata za uspešno opravljen tečaj s strani organizacije Holistic Management International
 • 2017: Udeležba na tečaju REX – Farm Planning Program (načrtovanje kmetije) in pridobitev mnogih izkušenj ter znanja za celostno načrtovanje in upravljanje kmetij.

Akademija vrtnarjenja in video vsebine

Pogosta vprašanja

Ne. S sklenitvijo mesečne naročnine dobiš enomesečni dostop. Sodelovanje lahko po preteku enega meseca podaljšaš ali prekineš.

Večina udeležencev se zaradi kvalitete tečaja po preteku enega meseca odloči za letno naročnino, zato ti predlagam, da to možnost izkoristiš že sedaj. S tem prihraniš 30€.

Tvoja investicija je na varnem. Na voljo imaš 14 dnevno garancijo na zadovoljstvo. V primeru nezadovoljstva ti vrnem celoten znesek.

Tako je! S članstvom v akademiji dobiš dostop do celotne video platforme Akademija vrtnarjenja. Vse video vsebine so ti takoj po opravljenem plačilu na voljo v celoti. Video inštrukcije si lahko v času trajanja naročnine ogledaš kadarkoli, znova in znova.

Webinarji so spletni seminarji, ki potekajo preko konferenčnega klica, do katerega imaš zelo preprost dostop s pomočjo povezave, ki jo prejmeš na email. Spremljaš jih lahko na računalniku, tablici ali telefonu, vse kar potrebuješ je internetni dostop.

Webinarji imajo možnost uporabe slikovnega gradiva, vnaprej pripravljenih prezentacij, video kadrov ter avdio zvoka v živo.

Na ta način bom predstavil svoje lastno delovanje na posameznih področjih vrtnarjenja za aktualni čas. Na konkretnih primerih bom predstavil vzgojo sadik, zastiranje in pripravo vrtnih tal ter kompostiranje.

Poleg tega bom odgovarjal na specifična vprašanja udeležencev. Vsi vemo, koliko se lahko naučimo iz situacije drugih vrtnarjev in ravno to je največja korist webinarjev. Iz vprašanj drugih udeležencev se boš marsikaj naučil, poleg tega pa boš imel možnost, da odgovorim na tvoja specifična vprašanja.

Akademija vrtnarjenja me zanima, ampak bi rad nekaj preveril...