AKADEMIJA VRTNARJENJA

z Aljažem Planklom

Akademija vrtnarjenja je spletni tečaj, ki ga vodim Aljaž Plankl, ljubitelj narave, permakulturni načrtovalec in vrtnar. Akademija je namenjen vsem, ki se zavedajo vrednosti domačega zelenjavnega vrta in vrhunske domače zelenjave. Postani član in se pridruži najbolj napredni vrtnarski skupnosti v Sloveniji!

ČLANSTVO

€210
120
 • Dostop do Akademije vrtnarjenja za 12 mesecev oz. 365 dni
 • Video platforma z video inštrukcijami
 • Spremljanje mesečnih webinarjev + posnetki webinarjev
 • Avdio in video posnetki predavanj in delavnic
 • BONUS: Zasebna FB skupnost Akademije vrtnarjenja

30 dnevna garanacija na zadovoljstvo
(v primeru nezadovoljstva ti vrnem celoten znesek)

Komu je Akademija vrtnarjenja namenjena?

Imaš željo po učinkovitem in preprostem načinu vrtnarjenja, pa ne veš točno kje in kako začeti? Potem si na pravem mestu. V akademiji vrtnarjenja boš pridobil znanje o pripravi vrtnih tal brez prekopavanjazastiranju, vzgoji sadik ter kompostiranju. Poleg nazornih teoretičnih video modulov je na voljo tudi dodatna podpora, ki ti omogoča, da vse to preneseš v prakso.

Dober glas seže v deveto vas!

30 dnevna garancija na zadovoljstvo
(v primeru nezadovoljstva ti vrnem celoten znesek)

Kaj se boš v Akademiji vrtnarjenja naučil?

Učna pot v Akademiji vrtnarjenja je zgrajena na treh temeljih, ki so osnova za pridelavo hranljive in kakovostne domače zelenjave:
 
Vrt BREZ prekopavanja
Kako ustvariš in ohranjaš živa tla na domačem zelenjavnem vrtu. Kako ustvarjati nove vrtove brez prekopavanja in kako jih negovati iz leta v leto. Kaj vse moraš vedeti o zastiranju in uporabi zastirke na vrtu.
 
Vzgoja sadik
Vzgoja sadik od A-Ž. Priprava substrata, izbira ustreznih platojev in lončkov, setev semen in nadaljna vzgoja. Kako vzgojiš vrhunske domače sadike glede na pogoje, ki jih imaš. Vzgoja s pomočjo svetil ali pa povsem naravno zunaj na prostem s pomočjo zimske setve.
 
Kompostiranje
Kako si ustvariš kvaliteten kompost za vzgojo sadik in zastiranje vrtnih tal. Tukaj pridobiš osnovno razumevanje in teoretično podlago ter praktične primere različnih načinov kompostiranja.

Kdo je Aljaž Plankl?

Aljaž Plankl s kompostom v dlaneh

Tudi jaz sem bil nekoč povsem na začetku, z mnogimi vrtnarskimi izzivi in dvomi. Vem, kako se počutiš! Skozi leta sem spoznal vzorce najpogostejših izzivov s katerimi se vrtnarji srečujemo. Te izzive znam zelo dobro nasloviti in ponuditi rešitve ter smernice, ki ti bodo poenostavile in olajšale vrtne dogodivščine. Moja strast in navdušenje nad vrtnarjenjem je nalezljiva. V kombinaciji s smernicami, ki jih nudim, boš na vrtu deloval lahkotno in učinkovito. Nič več začaranih krogov, nepotrebnih posegov, zapravljanja časa in slabih rezultatov. Vrtnarjenje je lahko čudovito potovanje in moje poslanstvo je, da ti pri temu pomagam.

 • 2017: Začetek vrtnarske poti
 • 2009: Opravljen PDC (mednarodno priznan 72-urni tečaj permakulturnega načrtovanja)
 • 2009 – 2011: Udeležba na številnih delavnicah (nabiranje in priprava divje hrane, naravna gradnja, vrtnarjenje) ter praktična uporaba znanja v vsakdanjem življenju
 • 2010: Pridobitev naziva “Diplomirani permakulturni načrtovalec” na Evropski Permakulturni Konvergenci
 • 2011: Organizacija in izvedba prve delavnice v lastni režiji
 • 2012 – 2014: Pridobivanje znanja in izkušenj na področju poučevanja in mentorstva z udeležbo na mednarodnih srečanjih in izobraževanjih EPT (European Permaculture Teachers)
 • 2014 – 2018: Upravljanje in skrb za Domačijo Pr’ Nebavec (Šmartno pri Litiji)
 • 2015 – do danes: Organizacija in izvedba PDC-jev (72-urni tečaj permakulturnega načrtovanja)
 • 2017: Udeležba na tečaju Holistic Land Planning (celostno načrtovanje zemljišča) in pridobitev certifikata za uspešno opravljen tečaj s strani organizacije Holistic Management International
 • 2017: Udeležba na tečaju REX – Farm Planning Program (načrtovanje kmetije) in pridobitev mnogih izkušenj ter znanja za celostno načrtovanje in upravljanje kmetij.

Akademija vrtnarjenja in video vsebine

ČLANSTVO

€210
120
 • Dostop do Akademije vrtnarjenja za 12 mesecev oz. 365 dni
 • Video platforma z video inštrukcijami
 • Spremljanje mesečnih webinarjev + posnetki webinarjev
 • Avdio in video posnetki predavanj in delavnic
 • BONUS: Zasebna FB skupnost Akademije vrtnarjenja

30 dnevna garancija na zadovoljstvo
(v primeru nezadovoljstva ti vrnem celoten znesek)

Pogosta vprašanja

Takoj po opravljenemu plačilu se aktivira tvoje članstvo, ki traja 12 mesecev od opravljenega plačila.

Ne. Po 12 mesecih se članstvo avtomatsko zaključi. Seveda pa imaš možnost, da članstvo podaljšaš. 

Tako je! S članstvom v akademiji dobiš dostop do celotne video platforme Akademija vrtnarjenja. Vse video vsebine so ti takoj po opravljenem plačilu na voljo v celoti. Video inštrukcije si lahko v času trajanja naročnine ogledaš kadarkoli, znova in znova.

Tvoja investicija je na varnem. Na voljo imaš 30 dnevno garancijo na zadovoljstvo. V primeru nezadovoljstva ti vrnem celoten znesek.

Webinarji so spletni seminarji, ki potekajo preko konferenčnega klica, do katerega imaš zelo preprost dostop s pomočjo povezave, ki jo prejmeš na email. Spremljaš jih lahko na računalniku, tablici ali telefonu, vse kar potrebuješ je internetni dostop.

Webinarji imajo možnost uporabe slikovnega gradiva, vnaprej pripravljenih prezentacij, video kadrov ter avdio/video kamere v živo.

Na ta način predstavim svoje lastno delovanje na posameznih področjih vrtnarjenja za aktualni čas. Na konkretnih primerih predstavim vzgojo sadik, zastiranje in pripravo vrtnih tal ter kompostiranje.

Poleg tega odgovarjam na specifična vprašanja udeležencev. Vsi vemo, koliko se lahko naučimo iz situacije drugih vrtnarjev in ravno to je največja korist webinarjev. Iz vprašanj drugih udeležencev se marsikaj naučiš, poleg tega imaš možnost, da odgovorim na tvoja specifična vprašanja.

Dober glas seže v deveto vas!

30 dnevna garancija na zadovoljstvo
(v primeru nezadovoljstva ti vrnem celoten znesek)